Oldenzaal-Losser e.o.
Landschap
zondag05mrt2017

Natuurwerkdag op het Hulsbeek, met een mooi lente-achtig zonnetje

Afgelopen zaterdag, 4 maart, heeft de Werkgroep Landschapsbeheer van IVN Oldenzaal op het Hulsbeek een Natuurwerkdag georganiseerd.
Om negen uur verzamelden zich zo’n 20 dames en heren bij Erve Hulsbeek. Het was een prima weertje voor een actieve ochtend in de mooie groene omgeving van de Springertuin.
We werden in groepjes verdeeld en onder deskundige leiding van Huub Zoontjes gingen we aan de slag. De rhododendrons en de taxussen werden gesnoeid. Er is een hekwerk geplaatst om nieuwe aanplant op het talud te beschermen. De gele lis was rijkelijk aanwezig; door de planten te scheuren hebben we er een andere oever mee beplant.
Tegen elf uur gingen we met z’n allen naar de springerheuvel voor een kop koffie en lekkere koeken, ons aangeboden door Het Hulsbeek. Ondertussen waren we al begonnen met het verwijderen van bramenstruiken, heel veel bramenstruiken! Daaronder zat een grote pad en een heikikker, dat vonden de dames erg interessant, het werd meteen op de camera vastgelegd. Op de vrijgemaakte plaats zijn vier walnootbomen geplant. Met toevoeging van humus en organische meststof staan ze nu op de juiste plek. We gaan het volgen de komende jaren!

Na een ochtend buiten werken werden we bij Erve Hulsbeek getrakteerd op een heerlijke kom mosterdsoep met broodjes, nog even gezellig napraten en met een voldaan gevoel naar huis.

Kijk op onze Google+ pagina voor nog meer foto's van deze activiteit.

Heikikker