Oldenzaal-Losser e.o.
Natuur in de Buurt
maandag01jan2018

Natuurpad en Bomenroute

Nieuwe folder Natuurpad en Bomenroute op Het Hulsbeek

Lopend langs het Natuurpad in het Hulsbeek kom je, via bordjes onderweg, heel wat te weten over de bomen, struiken en planten die je tegenkomt. Zo kun je bij het bordje van de hulst zelfs lezen hoe je in huis de baas kunt worden! De grotere borden vertellen van alles over bijvoorbeeld de bossen, de beek of het kerkpad door de hei.

Bomenroute en Natuurpad

De route is zeer geschikt om geheel of gedeeltelijk met kinderen te lopen en is in totaal ongeveer 3,5 km lang. De route is onlangs opgenomen in het Wandelnetwerk Twente. Het natuurpad is bewegwijzerd met bordjes waarop een rode pijl staat met rechtsonder een bruin blad.

De bomenroute voert je over het hele Hulsbeek en is dan ook maar liefst 9 km lang. Ook deze route is opgenomen in het Wandelnetwerk Twente en is aangegeven met een paarse pijl met rechtsonder een groene boom. Je komt langs bijzondere bomen, zoals de eik van Borrenbergs en de beukenlaan die dateert uit 1895, die dus al meer dan 120 jaar oud is! Ook zie je bij Toetersdennen een markante boom op de vroegere grens tussen de marke Gammelke en de marke Berghuizen. Vlakbij ligt een markesteen.

Er zijn startpunten van beide routes bij Erve Hulsbeek (P2) en bij Infopunt Noordoost Twente (P5). De routes lopen rond, dus kun je eigenlijk op elk punt van de routes in- of uitstappen. Beide routes gaan door de Springertuin bij Erve Hulsbeek en zijn in twee richtingen bewegwijzerd.

Bomenroute en Natuurpad

 

Er is een vernieuwde folder uitgekomen van het Natuurpad en de Bomenroute in Het Hulsbeek. Deze folder is gratis verkrijgbaar bij Tourist Info Oldenzaal, Grootestraat 35 Oldenzaal.