Waterdiertjesproject 2019

Op maandag 6 mei 2019 is het waterdiertjesproject van de IVN afdeling Oldenzaal-Losser e.o. van start gegaan. Leerlingen van groep 6 van een achttal basisscholen uit de gemeente Losser komen ’s morgens naar de vijver van het Arboretum Poortbulten in de Lutte. Dit komt neer op zo’n 210 kinderen.

2019-05-06_Waterdiertjes02

Bij aankomst worden ze welkom geheten door “meester” Frans (Tiessen) die iets vertelt over wat er gaat gebeuren. Hij vraagt ze of ze weten wat IVN betekent. Moeilijke vraag, meestal. Maar hij vindt het antwoord “In Voor Natuur” al meer dan voldoende (IVN staat eigenlijk voor “Instituut voor Natuureducatie”).

Daarna gaan de kinderen aan de slag. 2019-05-06_Waterdiertjes03

Onder begeleiding van IVN-vrijwilligers scheppen ze met een vangnetje allerlei diertjes uit het water, die ze later proberen te herkennen aan de hand van zoekkaarten. Een onbekende wereld gaat voor de kinderen open. Ze maken kennis met libellelarven, haftelarven, watermijten, waterkevers, salamanders, kikkers, en nog veel meer.

Met dit project hoopt de IVN afdeling Oldenzaal-Losser e.o. kinderen meer bewust te maken van de natuur en deze ook te waarderen. Het waterdiertjesproject loopt nog tot en met 16 mei 2019.

Meer foto’s zijn te vinden bij Foto Albums.