Oldenzaal-Losser e.o.
Vogels
donderdag11mrt2021

UItslag Vogelproject

2021-03-09_vogelprojectUitslag wedstrijd bij basisschoolproject “VOGELS”

Enige tijd geleden heeft IVN Oldenzaal-Losser e.o. het gratis project “VOGELS” verspreid onder de basisscholen in Losser en Oldenzaal. Bij dit project zat ook een prijsvraag om een foto van een eigengemaakte vogelknutsel uit het project op te sturen. En de uitslag is bekend!

Wat zijn er veel mooie inzendingen binnengekomen! Prachtige voederhuisjes, voederbakjes, vogelvoertaarten en geknutselde vogels en vogels van stenen. Maar ook een mooie foto van de klassen 4A en B van de Bongerd die na de lockdown met de hele klas de schitterendste huisjes hebben gemaakt. En wat zaten er mooie natuurfoto’s tussen van vogels die de geknutselde voederhuisjes druk bezochten. Zelfs complete nestkastflats zijn er gebouwd. Geweldig. Het was erg moeilijk om een keuze te maken, maar na zwaar beraad zijn we er toch uit gekomen.

Er zijn drie leeftijdscategorieën (onder-, midden- en bovenbouw).

In de categorie onderbouw is de 1e prijs (een echte verrekijker), gewonnen door Arend Grootendorst met een fantastisch kuiken van propjes en veren. De 2e prijs (een vogelhuisje met vogelzoekkaart) is gewonnen door Liza Grit met mooie beschilderde stenen. En de 3e prijs (een ontdekkingssetje met zoekkaarten, loep en spiegeltje) is gewonnen door Zara Hut met een voederhuis dat rijk versiert is met voederkettingen.

In de categorie middenbouw heeft Sanne Tijhuis de 1e prijs gewonnen. De 2e prijs gaat in deze categorie naar Jordy Salemink. En de 3e prijs naar Chèray Kerem. In de categorie bovenbouw heeft Thijmen Bosch uit Losser de 1e prijs gewonnen. De prijzen komen zo snel mogelijk naar de winnaars toe.

De kinderen van de kleuterklas van de Zevenster zijn het meest creatief geweest met het inzenden. IVN ontving maar liefs 10 inzendingen van kinderen uit deze klas. Zij winnen de natuurlijke ontdekkingstocht verzorgd door IVN.

Hieronder een fotoimpressie van de winnende bijdragen.

2021-03-09_vogelproject02Voor meer foto's ga naar FOTO'S