slootjesdag

Slootjesdag 11 juni 2023

Oldenzaal-Losser e.o. 26 juni 2023

Zondag 11 juni was het zover. De slootjes dag van IVN Oldenzaal-Losser e.o. Onder leiding van Harry Roeloffzen hebben een viertal cursisten van de natuurgidsenopleiding deze dag mede georganiseerd. De boekjes zijn gecontroleerd en geüpdatet zodat alle kinderen een boeiend werkboekje mee kregen om ter plekke of thuis in te vullen. Er is de nodige aandacht besteed aan de PR zodat een zo breed mogelijk publiek bereikt kan worden.

slootjesdag

Op de dag zelf was het organisatie team, aangevuld met een groot aantal docenten en vrijwilligers van de IVN, al vroeg in touw met de laatste voorbereidingen. De bewegwijzeringsbordjes op het arboretum waren allemaal voorzien van waterdieren om al in de stemming te komen en er een soort speurtocht van te maken voor de kinderen. Gezien de warmte op die dag was er gezorgd voor voldoende zitplaatsen in de schaduw. Om 11:00 uur stonden de eerste kinderen met hun ouders en grootouders al klaar om aan de slag te gaan met de beschikbare schepnetten, waterbakken, loeppotjes, vouw-creaties en kleurplaten. Ook waren er drie microscopen opgesteld en geprepareerd zodat er allerlei bijzondere details te zien waren, denk aan o.a. een zwangere watervlo, larve van een watertor en een karperluis.  Een dag eerder zijn er al kooien in het water gelegd voor het vangen van de kamsalamanders. In het aquarium waren de kamsalamanders, watersalamanders, waterkevers, kikkervisjes, kikkers en andere waterculturen te bewonderen.

slootjesdagslootjesdag

slootjesdag

De slootjes dag 2023 was zeer goed bezocht, er waren veel enthousiaste kinderen met hun ouders en grootouders en veel enthousiaste IVN vrijwilligers waardoor het een zeer geslaagde, leerzame en gezellige dag is geworden.

 

Zeker voor herhaling vatbaar!

Deel deze pagina