Oldenzaal-Losser e.o.
Gezondheid
Vanaf
dinsdag02jul201919:00

Welzijns-ommetjes

Beleef de Natuur!

Welzijns-ommetje

Op zondag 30 juni 2019 wordt het informatiebord bij boerderij Stakenboer onthuld. Op dit informatiebord staan onder andere 2 IVN routes met als thema Natuur & Welzijn in Zuid Berghuizen

Natuur brengt je geest tot rust, zorgt dat je bloeddruk daalt en helpt bij stress. 

In Oldenzaal heeft IVN 5 welzijns- ommetjes ontworpen en het welzijns- ommetje in Zuid Berghuizen is de eerste die is bewegwijzerd en onderdeel van Wandelnetwerk Twente.

welzijns-ommetjes

De rode route is het welzijns- ommetje Zuid Berghuizen en brengt je via het opnieuw ingerichte park Stakenkamp en de Vlinderhof door het oeroude bos het Hoge Venterink. Deze route is 2,7 km.

De blauwe route is 5,7 km en is een rondwandeling over het prachtige landgoed Boerskotten.

De 2 nieuwe IVN wandelroutes

IVN natuurgids Gerrit Ruiter neemt je graag mee op pad op dinsdagavond 2 juli en woensdagavond 3 juli en geeft uitleg over de nieuwe wandelroutes.

We vertrekken beide avonden om 19.00 uur en verzamelen om 18.45 uur bij Erve Stakenboer, Burg. Wallerstraat 115, 7574 AL in Oldenzaal.

Op dinsdagavond 2 juli volgen we rode route. Tijdens deze tocht vertelt Gerrit meer over het welzijns- ommetje. Ook de natuur komt aan bod en hoe de natuur kan bijdagen aan je gezondheid. We zullen dan ook verschillende oefeningen doen om dit zelf te ervaren. 

Deze wandeling is ook interessant voor zorgverleners in de eerste lijn en welzijnswerkers die de welzijns- ommetjes en de oefeningen als “groen” recept willen leren kennen.

Op woensdagavond volgen we de blauwe route en vertrekken we om 19.00 uur vanaf boerderij Stakenboer, de Boerskotten route is 5,7 km lang. Deze route is ook beschikbaar in de nieuwe IVN route app. De app is gratis te downloaden voor Android en iPhone. In deze app zijn op dit moment 7 wandelingen in en rond Oldenzaal beschikbaar. In heel Nederland zijn dat er meer dan 120.

Naast de routes geeft de app ook veel informatie over de natuur en de cultuur van het gebied, zo heb je de gids altijd bij de hand.

Tijdens deze wandeling geeft Gerrit meer informatie over het gebruiken van de nieuwe IVN route app. Het is echter helemaal niet nodig om de route app te gebruiken omdat de route ook prima is bewegwijzerd (blauwe pijlen). We zullen de informatie zoals die in de route app staat steeds voorlezen zodat iedereen kan genieten van deze prachtige wandeling met een bijzondere natuur en cultuur.

In verband met beperkte deelname (max. 20 personen per wandeling) wel graag even aanmelden via onderstaand mailadres onder vermelding van de volgende gegevens:

Naam, e-mailadres en het aantal personen.

gerrit.ruiter@grandiooz.nl

Meer informatie:

IVN routes

Welzijn op groen recept

 

 

 

 

Algemene informatie

dinsdag 2 juli 2019 - 19:00 tot woensdag 3 juli 2019 - 19:00
Locatie: 
Erve Stakenboer
Burgemeester Wallerstraat 115
7574 TX Oldenzaal
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image