Oldenzaal-Losser e.o.
Paddenstoelen
Op
woensdag25sep201919:30

Paddenstoelen workshop 25 september

De herfst komt er weer aan en dat betekent paddenstoelentijd. Ze groeien in alle jaargetijden, maar in de herfst zie je ze toch het meest. Daarom organiseert IVN Oldenzaal-Losser e.o. een lezing over de kleurrijke en mysterieuze wereld van de paddenstoel.

Mariska Damink duikt met u in de mysterieuze wereld van de paddenstoelen, zwammen en schimmels. Wat is een paddenstoel eigenlijk? Waarom zijn ze er opeens massaal na een natte periode? Wat zijn sporen en mycorrhiza? Wat is hun (belangrijke) rol in de kringloop van de natuur? Hoe onderscheid je de bekendste paddenstoelenfamilies?

vliegenzwam

 

Uiteraard ontbreken daarbij de Vliegenzwam (bekend als “de grote paddenstoel, rood met witte stippen”), Eekhoorntjesbrood, de Elfenbankjes en de Aardappelbovisten niet.

In de pauze kunt u zelf sporen en mycorrhiza’s bekijken onder een microscoop. En wie weet valt er ook nog wat te voelen of te ruiken.

 

 

De lezing vindt plaats op woensdag 25 september van 19.30 tot ± 22.00 uur in Breedwijs te Oldenzaal. De kosten zijn 5 euro p.p. inclusief koffie/thee met een koekje en een mooie paddenstoelen zoekkaart.

 

paddenstoel

 

 

Algemene informatie

woensdag 25 september 2019 - 19:30
Locatie: 
Breedwijs
Helmichstraat 42b
7574 TX Oldenzaal
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image