EXOTEN EN INVASIEVE SOORTEN

LEZING

Vrijwillig boswachter Frans Kapteijns komt iets vertellen over invasieve soorten. Hoe schadelijk en bedreigend zijn deze soorten, die hun oorsprong ergens anders hebben? Ze hebben zich hier gevestigd en hebben geen natuurlijke vijanden. Daardoor kunnen ze enorm uitgroeien en bedreigen hier soms de inheemse soorten. Dit is natuurlijk funest voor de hier toch al teruglopende biodiversiteit.
Natuurlijk veroorzaken deze invasieve plant- en diersoorten niet alleen in ons land veel overlast, maar ook op tal van plaatsen in de wereld met daar elk een eigen probleem. Ziektes, schade aan gebouwen, dijken of watergangen, maar ook economische schade zijn dan het resultaat.
Helaas is menselijk handelen de oorzaak van deze ellende. We nemen bewust en onbewust overal van alles mee en zo komen deze soorten in ons land. Daarnaast verkopen dierenwinkels en grote en kleine tuinbedrijven ook allerlei invasieve soorten, omdat ze zo mooi of kleurrijk zijn. Helaas ontsnappen ze soms uit onze tuinen en veroveren zo ons land, denk maar eens aan de Japanse duizendknoop of de Aziatische berenklauwen. 

Let op: aanmelden noodzakelijk. Zie extra informatie

EXOTEN EN INVASIEVE SOORTEN 17 februari 2022 - 20:00
Wanneer
donderdag 17 februari 2022 20:00
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina