IVN Kids: voorjaar in het Nuenens Broek

Op zondag 26 maart trekken we er weer op uit met IVN Kids. Onze natuurgidsen nemen je mee het Nuenens Broek in, waar de lente is begonnen.

We laten ons tijdens deze voorjaarswandeling verrassen door wat het voorjaar te bieden heeft. Horen en zien we padden of zijn het kikkers? Welke voorjaarsbloemen komen we tegen? Wist je dat deze stinzenplanten heten? Laat de zon maar schijnen, zodat de wilgenkatjes gaan bloeien. Dan kunnen we namelijk goed het verschil zien tussen de ‘mannenkatjes’ en ‘vrouwenkatjes’. We laten je ook het verschil zien tussen knoppen van de es en van de els. En wat voor groen groeit er in de sloten? Wie spot de aronskelk? Wie vindt sporen van een hond, ree of das?

Zoals je ziet, is in het voorjaar van alles te beleven in het bos. Als er tijd over is, doen we nog een leuk spel.

Praktisch

  • De activiteit begint om 10.00 uur bij de bankjes op de kruising Broek-Het Frankrijk. Vergeet niet dat klok wordt verzet!
  • Duur ca. 1,5 uur.
  • Deelname is gratis, vooraf aanmelden niet nodig.
  • Draag laarzen, want de paden in het Nuenens Broek kunnen drassig zijn in het voorjaar.
  • De route is niet begaanbaar voor kinderwagens/buggy’s.

Over IVN Kids

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun (groot)ouders organiseren we in alle seizoenen superleuke activiteiten in de natuur. Meestal op zondagochtend. Ben jij nieuwsgierig naar wat er allemaal groeit, bloeit en leeft in de mooie Nuenense natuurgebieden? Dan is IVN Kids echt iets voor jou. Onze gidsen nemen je graag mee op ontdekkingstocht en laten je de natuur op een leuke en speelse manier beleven.

Waar
Nuenens Broek (bankjes)
Broek
Nuenen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Eric Jacobs

coördinator publieksactiviteiten

Ontdek meer over

Deel deze pagina