IVN Ledendag

IVN Ledendag

Noordoostpolder e.o. 2 juli 2022

Rond de 40 leden kwamen op 14 mei naar IVN Zeewolde voor de ‘IVN in Flevolanddag’. Hier konden IVN’ers elkaar ontmoeten en een leuke, informatieve dag beleven.

Het was heerlijk toeven op de prachtige locatie van IVN Zeewolde die, met een educatief ingericht gebouw en o.a. een doolhof en een grote kruidentuin, veel wegheeft van een bezoekerscentrum.

Na de ontvangst werd tussen de verschillende leden en afdelingen uitgewisseld waar iedereen zoal mee bezig is. En daarna was het tijd voor de eerste workshopsronde. De  informatieve wandeling over eetbare planten uit de natuur, waarbij volop geplukt, geroken en geproefd werd, was erg in trek. Verder was er een workshop over hoe je het project Natuurkoffers opstart voor ouderen met dementie en een lezing over trekvogels, verzorgd door Olaf Persoon van IVN Noordoostpolder. Na een heerlijke lunch kon iedereen een tweede workshop volgen. Zo was er een demonstratie/uitleg over het maken van een zonnedroger, met een kopje thee van de droogproducten na afloop. Of men kon leren hoe je leerkrachten kunt inspireren om vaker met de kinderen de natuur in te gaan. En er was een workshop fotograferen in de natuur. Alle workshops werden verzorgd door de verschillende IVN-afdelingen. 

Tijdens de afsluiting werd duidelijk dat iedereen had genoten van een gezellige, leerzame én zonnige dag. Dit betekent dat we in 2023 een nieuwe IVN Ledendag Flevoland kunnen verwachten!

Deel deze pagina