Beleef buiten binnen: Natuurkoffers

Beleef buiten binnen: Natuurkoffers

Noordoostpolder e.o. 26 november 2021

De natuurkoffers

Een leuk fenomeen binnen IVN zijn de zogenaamde natuurkoffers. In zo’n koffer zitten allerlei spullen om de natuur van buiten naar binnen te halen. Ze zijn speciaal geschikt voor mensen die vroeger vaak buitenkwamen maar daar tegenwoordig niet meer toe komen. Mogelijk vanwege fysieke beperkingen, maar ook omdat ze eenvoudigweg niet buiten komen.

Voor ieder jaargetijde bestaat een specifieke natuurkoffer, boordevol materialen. In iedere koffer zitten vele schitterende, geplastificeerde foto’s op A4-formaat. Er zijn themakaarten met daarop knutselklusjes, voor de mensen die actief de handen uit de mouwen willen steken. Maar ook DVD’s en CD’s voor mensen die juist enkel willen kijken en luisteren. Het kan allemaal!

Op dit moment is het met name Evelien Jippes die met de natuurkoffers mensen bezoekt. Meestal gaat zij met een klein groepje mensen aan een tafel zitten. De groep begint vaak afwachtend maar komt na een korte tijd helemaal los en begint over de natuur te vertellen of te zingen.

Wij zouden graag zien dat meer mensen met de natuurkoffer mensen gaan bezoeken. Uiteraard ga je niet zonder meer op pad. Iedere natuurkoffer heeft een uitgebreide, heldere ne praktische handleiding over hoe de koffer te gebruiken. Deze bevat ook allerlei informatie, zodat het zonder enige kennis van de natuur mogelijk is om mensen een leuke ochtend, middag of avond te bezorgen. Heb je belangstelling om vier keer per jaar met de natuurkoffer op pad te gaan of weet jij mensen die graag een keer de natuurkoffer bezocht willen worden, neem dan contact op met IVN.

Deel deze pagina