Boomfeestdag in de Noordoostpolder, 10 november 2021 Bomen en struiken

Boomfeestdag in de Noordoostpolder, 10 november 2021

Noordoostpolder e.o. 12 november 2021

Op 10 november was het eindelijk weer zo ver: de nationale boomfeestdag! In de Noordoostpolder was dit keer het Kuinderbos aan de beurt. Omdat de Noordoostpolder dit jaar een accentgemeente is, was de commissaris van de koning aanwezig. Maar belangrijker nog, er waren maar liefst 375 kinderen, uit negen dorpen aanwezig en ze hebben samen 1875 fijnsparren geplant.

Bussen vol enthousiate kinderen stroomden binnen. En na een korte uitleg gingen ze aan de hand van een vrijwilliger en allerlei oprdrachten het bos in. Ze beantwoorden vragen, telden ringen van bomen en gingen de lengte van bomen meten. Nadat ze dit hadden afgerond was het tijd voor het echte werk, het planten van de bomen. Na het planten van maar liefst 1875 fijnsparren en daardoor helemaal onder de modder werd er afgesloten met chocolademelk en een appel, waarnaar ze samen met de leerkrachten in de bus weer terug naar school gingen.

Op de site van de gemeente Noordoostpolder is hier nog wat meer over te lezen: https://www.noordoostpolder.nl/nieuws/boomfeestdag-noordoostpolder-accen…

Ontdek meer over

Deel deze pagina