Biodiversiteit

Workshop Meer natuur in je tuin

Noord Groningen 20 april 2024

Het Groenplatform in Het Hogeland geeft in mei en juni op één avond een workshop over natuurlijker tuinieren. 

De workshop is bedoeld voor mensen die hun tuin natuurlijker willen maken en in hun tuin meer ruimte willen geven aan wilde planten en inheemse dieren.
Als je een paar kleine dingen in je tuin verandert, kun je al een grote bijdrage leveren aan de biodiversiteit in je dorp of woonwijk.

Er wordt aandacht besteed aan de principes van het ecologisch tuinieren en er is aandacht voor de volgende onderwerpen: bodem, bodemleven, water, insecten en tuinvogels. Er worden veel tips en adviezen gegeven. Daarnaast is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en voor uitwisseling van ervaringen en plantmateriaal (plantjes en zaden).

De workshop wordt gegeven in de kas achter VO-school Terra (Hamrik 4A) in Winsum op woensdagavond 22 mei (van 19.00 uur tot 21.00 uur). Wanneer er veel aanmeldingen zijn, wordt dezelfde workshop ook gegeven op de woensdagavonden 5 juni en 19 juni.

Aanmelden
Wil je meedoen, geef je je vóór 1 mei op per mail bij Jan Langelaar, mailadres: jan.langelaar@home.nl en geef aan op welke avonden je de workshop kan volgen (22 mei, 5 juni of 19 juni).

Je krijgt na 1 mei bericht op welke avond je ingedeeld bent.

Ontdek meer over

Deel deze pagina