Paddenstoelen

NMV organiseert Online Basiscursus paddenstoelen

Noord Groningen 22 augustus 2023

Wil je paddenstoelen in Nederland beter leren kennen en op naam brengen? Dan ben je bij de Nederlandse Mycologische Vereniging (NMV) aan het juiste adres. Samen met FLORON organiseren ze vanaf 1 september 2023 de eerste online Basiscursus paddenstoelen.

Eenvoudig paddenstoelen leren herkennen
De cursus is een praktische cursus voor iedereen die paddenstoelen wil leren herkennen. Enige voorkennis is gewenst (maar die kun je bijspijkeren met het Basisboek paddenstoelen). Tijdens de cursus leer je de belangrijkste groepen paddenstoelen herkennen en kom je te weten waar en waarvan ze leven. Stap voor stap leer je een flink aantal soorten op naam brengen op basis van hun veldkenmerken. Microscopische kennis is dus niet nodig. Je gaat oefenen met beschrijven en determineren van paddenstoelen die je zelf in het veld verzamelt. Je verrijkt dus niet alleen je mycologische kennis, maar je leert ook hoe je die kunt toepassen. De lessen volg je in je eigen tijd en vanuit huis, want de cursus wordt digitaal gegeven.

Na 13 lessen ben je helemaal thuis in het determineren en heb je jouw soortenkennis op een hoger niveau gebracht. Ook weet je meer over de levenswijze, het gebruik en de bescherming van paddenstoelen. Een leuke manier om meer inzicht te krijgen in de mysterieuze wereld van de paddenstoelen.

Aanmelden
Aanmelden voor de basiscursus paddenstoelen kan tot uiterlijk 31 augustus via https://cursus.floron.nl/

Kijk voor meer informatie voor deze online basiscursus op https://www.mycologen.nl/onderzoek/basiscursus-paddenstoelen/

Bron: Nederlandse Mycologische Vereniging

Ontdek meer over

Deel deze pagina