Zoogdieren

Egeltelling 16 en 17 september

Noord Groningen 14 september 2023

Tijdens de Egeltelling op 16 en 17 september staat de egel in de schijnwerpers. Hoe gaat het met de egel en hoe zit het met de verspreiding? Geef ook jouw waarnemingen door en help mee deze vragen te beantwoorden.

Door verschillende omstandigheden zien we het aantal egels in Nederland afnemen. Onder andere droge zomers, het verkeer en opgeruimde tuinen zijn uitdagingen voor egels. Door samen te tellen proberen we erachter te komen waar egels precies leven. Daarnaast is de Egeltelling het perfecte moment om meer over de egel te weten te komen, zo leer je tijdens dit weekend bijvoorbeeld hoe je de egel een handje kan helpen. De Egeltelling wordt georganiseerd door de Zoogdiervereniging, in samenwerking met Egelbescherming Nederland.

Om zoveel mogelijk egels te zien, kan je het beste tellen rond de schemering.

Ga naar Tuintelling.nl en voer in hoeveel egels je gezien hebt. Ook als je geen egels hebt gezien, is dit waardevolle informatie, en geef dan als aantal ‘nul’ door. Als je een egel gezien hebt op een andere locatie, geef dit dan door via Waarneming.nl of Telmee.nl.
Wees uiteraard wel voorzichtig, verstoor de dieren niet tijdens het tellen. Ook waarnemingen van dode egels kun je doorgeven.

Bron: Nature Today

Ontdek meer over

Deel deze pagina