Woensdag-wandeling van april op de grens van Houten en Bunnik.

Nieuwegein-IJsselstein e.o. 6 april 2024

Auteur: Loes Truijens

Op 3 april verzamelen we bij de parkeerplaats van Nieuw Wulfen aan de kant van Bunnik.

We zijn met acht personen, waarvan twee jonge mannen, die taalles krijgen van Cecile.

Het weer is beter dan voorspeld, wat niet wil zeggen dat het droog is.

We lopen eerst een rondje door het bos van Nieuw Wulfen; hier en daar nogal modderig. Sommigen nemen een pontje, maar je kunt er ook omheen lopen.

We zien veel bloeiende planten en horen voortdurend zingende vogels om ons heen. Bij het geluid van zanglijsters, tjiftjaf en de zwartkop, zien we fluitekruid, witte dovenetel, nog wat speenkruid en vogelkers in bloei.

We passeren een broeihoop voor ringslangen en een poel met krakeenden.

Na een km of 4 zijn we weer bij het beginpunt en maken we nog een rondje langs twee(!) forten die beiden behoren tot het Werelderfgoed.

Het eerst is Fort bij Vechten, één van de grootste en mooiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. We lopen er rondom en er doorheen.

Het tweede is Fort Fectio. In de Romeinse tijd heeft hier een castellum (fort voor hulptroepen van het Romeinse Rijk) gestaan op de plek waar de Vecht (heette toen Fectio) van de Rijn afsplitste. Je ziet de contouren van het fort en er zijn vondsten nagemaakt om te bezichtigen; zomaar in de open lucht.

Kortom een hele leuke en afwisselende wandeling. Zeker ook een aanrader voor jullie als lezer en helemaal niet zo ver weg. (Start: Marsdijk 4 Bunnik).

Deel deze pagina