Meer Bomen Nu

Nieuwegein-IJsselstein e.o. 12 mei 2023

Meer Bomen Nu verhuist kansarme zaailingen naar kansrijke plekken bij boeren en burgers die sneller willen vergroenen.

Op 28 september 2022 ging het derde seizoen van Meer Bomen Nu van start. Minister Christianne van der Wal van Natuur en Stikstof opende dit seizoen van Meer Bomen Nu op Landgoed Beukenrode. De campagne is ondertekend door betrokken partijen o.a. 6 provincies (waaronder de provincie Utrecht), 3 gemeenten, de Landschappen, Staatsbosbeheer, ProRail, OM Nieuwe Energie, IVN Natuureducatie, de Reclassering en Struikroven! In de provincie Utrecht hebben we tot doel 50.000 kansarme zaailingen een tweede kans te geven. Met de verplantmethode gaf Meer bomen Nu sinds 2020 al bijna een miljoen bomen en struiken gratis weg.

Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dicht bij het pad of krijgen te weinig licht. Van november tot maart zijn de boompjes te redden, omdat ze dan in rust staan.Met vrijwilligers scheppen wij deze boompjes dan voorzichtig uit om ze bij boeren en burgers een tweede kans te geven. De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen.

Dit kunnen we niet alleen! Kom jij ons helpen met de groenste bomenverhuizing van Nederland? Samen maken we Utrecht sneller, goedkoper en leuker groen! Meld je aan via meerbomen.nu

Voor vragen, neem contact op met Marijke van der Heijden, regiocoördinator Utrecht via utrecht@meerbomen.nu

 

Deel deze pagina