Maandelijkse Natuurwandeling: Hoef en Haag

Nieuwegein-IJsselstein e.o. 9 mei 2023

Geschreven door: Silvana

Woensdag 3 mei hebben we een natuur- en cultuurwandeling gemaakt in en rond Hoef en Haag.

Met een select gezelschap, in een zonovergoten helemaal nieuw dorpje tussen Vianen en Hagestein genoten we van nieuwe cultuur en een mix van nieuwe en oude natuur, gecombineerd met een vleugje historie. Deze historie in Hoef en Haag bestaat uit een visuele herkenning aan het kasteel dat hier in de middeleeuwen heeft gestaan. We zien daar nu geen muren, maar een gemarkeerde “slotgracht” .
Een gedenkplateau toont een romantische beeltenis van een echt kasteel met 4 torens.
Leuk om daar rond te wandelen.


We zijn door Hoef en Haag gelopen, een heus dorpje met school, winkels, en een echte muziektempel op het centrale plein. Hier en daar hebben we wat afval opgeraapt zodat we het dorpje schoner achter ons lieten dan toen we aankwamen.
Ook de recreatieplas Everstein en de Stuw van Hagestein, de vistrappen en visdiefjes hebben we tijdens de wandeling bewonderd.
De foto’s tonen een typisch stukje straatbeeld, en een beeld van het recreatiemeer Everstein. Geholpen door het heerlijke wandelweer werd het een wandeling om met plezier op terug te kijken.

 

Wil je ook eens meelopen met de maandelijkse natuurwandeling op de eerste woensdag van de maand? Klik hier voor meer info, en/of geef je op via publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

Deel deze pagina