Jeugdgroep activiteit: vogels

Nieuwegein-IJsselstein e.o. 11 mei 2023

Auteur: Mathijs Romans

We zijn op 14 januari met de jeugdgroep bij elkaar gekomen om over vogels te leren; er waren 9 kinderen. Vogels kun je goed zien in de winter als ze je tuin bezoeken om eten te zoeken. Het regende jammer genoeg de hele ochtend, dus we zijn toch maar binnengebleven. Daar kregen we wel een hele mooie en leerzame presentatie van Everdien Smeenk over vogels. We hebben geleerd hoe sommige vogels van heel ver in Rusland helemaal naar ons toekomen om in ons land te overwinteren. Ook hebben we allerlei vogels bij naam geleerd en hoe je ze kan herkennen.

Na al deze uitleg was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. We hebben voedersilo’s gemaakt van lege melkpakken. Door er een klepje uit de knippen en ze te versieren met dik touw kunnen de vogels er goed op landen en de zaadjes eruit pikken. Alle kinderen kregen ook een zakje zaadjes mee, dus de vogels in een aantal tuinen in Nieuwegein zullen erg blij zijn geweest met deze activiteit.

Wil je ook meedoen met een activiteit van de jeugdgroep? Klik hier voor meer jeugdgroep activiteiten, informatie en hoe je je kunt aanmelden.

 

Deel deze pagina