IVN natuurwandelen

Nieuwegein-IJsselstein e.o. 9 mei 2023

Door weer en wind

Foto’s en tekst: Cecile Kuipers

Sinds juni 2022 maken we op elke eerste woensdagochtend van de maand een lekkere natuurwandeling. Meestal hebben we best aardig weer, had juist de vorige keer iemand gezegd. Maar op 4 januari was het een natte wandeling. Het leek wel herfstweer, niet heel koud, wel met aardig wat regen en windkracht 5. Maar we lieten ons niet kennen: bij het IVN gaat het ten slotte om de natuurbeleving, herinnerde Tiny ons. Wandelingen worden niet gecanceld, tenzij het onveilig is door storm of onweer. We smelten niet van een beetje regen, toch?

Vorig jaar liepen we enkele bestaande routes van de IVN-app, voor 2023 bedachten we wat wandelingen binnen de bebouwde kom van Nieuwegein. Want daar is het soms ook verrassend mooi en groen. De wandeling op deze dag startte en eindigde op de oude historische plek Kerkveld, waar de eerste fundamenten liggen van het oude Jutphaas. De naam Kerkveld verwijst naar de kerk die hier ooit heeft gestaan en waarvan nu alleen nog de basis van de toren rest, op de oude groene begraafplaats achter het Kerkveld. De route liep door de Kokkenbogaard (Zuilenstein), over de oude Nedereindse weg, langs de A2 en mooie groene parkjes in Batau.

Na zo’n anderhalf uur wandelen waren we ondanks onze regenkleding allemaal wel aardig doorweekt. Opwarmen deden we na afloop in het buurtcentrum De Componist, bij een lekker bakje koffie. Daar een beetje opdrogen lukte niet echt. Uitdruipen wel.

Wil je ook meewandelen op woensdagochtend? meld je dan aan via publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl. Meer informatie over de activiteit vind je hier.

 

 

Deel deze pagina