Meerssen
maandag13sep2021

Ook in de herfst naar buiten!

Oktober staat in het teken van de #2uurnatuur Challenge van IVN Natuureducatie. Iedereen die zich aanmeldt krijgt twee keer per week een opdracht in de buitenlucht. Onderzoek toont aan dat natuur bijdraagt aan het voorkomen of verminderen van onder andere obesitas, burn-out klachten, infecties en ontstekingen.

Ook met kouder weer naar buiten

In de herfstmaanden zijn we geneigd om weer wat meer naar binnen te gaan en lekker met een dekentje op de bank voor de tv te kruipen. Maar ook in deze periode is het belangrijk om voldoende naar buiten te gaan. Bovendien hebben de afgelopen maanden, tijdens de Coronacrisis, velen van ons meer tijd dan normaal aan huis gekluisterd gezeten. Daardoor hebben we des te meer ervaren hoe belangrijk en fijn het is om buiten te zijn. De natuur is een toevluchtsoord: om te ontspannen, jezelf op te laden en te genieten. Onderzoek toont aan dat minstens 120 minuten per week buiten in de natuur zijn zorgt voor ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Deze twee uur natuur bewijst goed voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming.

Ga de Challenge aan!

IVN Natuureducatie zorgt met de #2uurnatuur Challenge voor de virtuele schop onder de kont voor alle Nederlanders om die twee uur per week te halen. Met verrassende en laagdrempelige opdrachten zal je de voordelen van de natuur snel zelf ervaren. Door je aan te melden doe je gratis mee met de #2uurnatuur Challenge. In de maand oktober ontvang je eenmaal per week een e-mail met verrassende uitdagingen die je in jouw eigen omgeving kunt doen.

Aanmelden kan via deze link: aanmelden 2uur natuur challenge