Meerssen
Biodiversiteit
zaterdag19jun2021

Maak je eigen Tuiny Forest

Een bos in je achtertuin!  Je hoeft er geen grote tuin voor te hebben. Een Tuiny Forest kun je in elke tuin planten. Je hebt al genoeg aan een stuk van 6m2

Tuiny Forest, een inheems bos op tuinformaat, voegt kleur, geur en leven toe aan de tuin. Het draagt bij aan verkoeling tijdens hete zomers, voorkomt uitdroging van de grond en gaat wateroverlast tegen bij flinke regenval. Het kant-en-klaar bloeipakket met een afgewogen samenstelling van inheemse planten is ook nog eens goed voor bijen, vlinders, vogels én jezelf!

Daarom bieden de gemeenten Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Maastricht, Meerssen, Vaals en Valkenburg aan de Geul 50% korting op 200 IVN Tuiny Forest bloeipakketten van 6m2.

 Via de website Tuiny Forest (waterklaar.nl) kun je als inwoner van één van de zes gemeenten van de regio Maastricht en Heuvelland je eigen Tuiny Forest bloeipakket bestellen. Belangrijk om te weten is dat wanneer je het pakket bestelt, dit pas in november uitgeleverd wordt. Dit doordat dan pas het ideale plantseizoen is.

Bestellingen met korting kunnen tot uiterlijk 31 oktober 2021 geplaatst worden, maar wacht niet te lang, want OP = OP. De voorraad is beperkt, dus het kan gebeuren dat een pakket voor die datum niet meer te bestellen is.