Lezing: Het strobalenhuis

Op donderdag 16 februari geeft Peter Simons bij IVN Laarbeek een lezing over zijn in aanbouw zijnde strobalenhuis. Aanvang 20.00 uur in gebouw De Bimd, Beekseweg 3, 5735 CB Aarle-Rixtel.

 

Deze eco-woning in Wijbosch bij Schijndel wordt op duurzame wijze opgebouwd. Duurzaam. We hebben vast allemaal een beeld bij wat we duurzaam noemen. Vaak denken we dan aan zonnepanelen, warmtepomp en elektrisch rijden. Maar zijn deze technieken wel echt duurzaam? En zo nee, is er dan iets mis met onze definitie van duurzaam?
Peter begon in 2015 aan zijn ecologische huis. Hij maakt vooral gebruik van klei, hout en stro, maar ook van tweedehands materialen. Het huis is nog niet helemaal af, maar het eind van dit bijzondere project komt wel in zicht. Daarna komt het terrein aan de beurt: een maisakker zal worden omgevormd naar een voedselbos met groentetuin. Op http://onsecohuis.blogspot.com kun je de werkzaamheden volgen.

In deze lezing zal Peter een andere definitie van duurzaamheid geven en laten zien hoe hij deze visie in zijn huis en manier van leven heeft verwerkt. Ook zal hij onze maatschappij toetsen aan deze definitie. Hoe ziet zijn duurzame toekomst er uit?

Waar
IVN Laarbeek
Beekseweg 3
5735 CB Aarle-Rixtel
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Secretaris

secretaris IVN Laarbeek

Ontdek meer over

Deel deze pagina