IVN Nieuwkoop
Kind & Natuur
zondag08sep2019

Nieuw programma Natuurspeurders bekend

Het nieuwe programma van de Natuurspeurders is bekend gemaakt. De volgende activiteiten worden van september t/m december 2019 georganiseerd voor de kinderen. Halverwege december kunt u het programma van januari t/m juni 2020 verwachten. 
 

11-9-2019 Op bezoek bij Ursula   
We gaan een bezoek brengen aan Ursula in Nieuwveen. Er is daar een kinderboerderij en we gaan eens kijken wat voor mooi landgoed ze daar hebben.

9-10-2019 Herfstguirlande
In de herfst valt er vaak regen. Ook gaan de bladeren vallen en planten sterven af. Je kunt in deze tijd veel mooie bladeren verzamelen. We gaan kijken hoeveel soorten we herkennen. We maken er een mooie slinger van. We hopen dat onze pompoenen goed zijn gegroeid en misschien kunnen we er wel soep van maken.

13-11-2019 Bomen
Als in deze periode de bomen kaal zijn, zien ze er heel anders uit. Met de gevonden takken gaan we iets creatiefs doen.

11-12-2019 Kerststuk
Met spullen uit de natuur maken we vandaag een kerststuk. Je mag natuurlijk ook zelf dingen uit de natuur meenemen, zoals dennenappels, mooie takjes, pluimen, zaadjes e.d.

 

De Natuurspeurder van IVN Nieuwkoop komen elke tweede woensdag van de maand bijeen. Heeft uw (klein)kind interesse om deel te nemen? Neem dan snel contact op met IVN Nieuwkoop.