IVN natuur in Amsterdam
Natuur
dinsdag14jul2020

Schinkelbos, wandeling van IVN Amstelveen

Nederland mag dan nog steeds in de greep zijn van corona, IVN Amstelveen gaat op gepaste voet verder. De rondleidingen-met-gids zijn voorlopig stopgezet, maar daarvoor in de plaats heeft IVN Amstelveen natuurwandelingen beschreven door de mooiste plekken in de gemeente. 

Ga naar het Schinkelbos!!

Want daar is het op dit moment erg mooi. Het bos staat prachtig in bloei, de vogels laten zich goed zien en horen, en de hooglanders en paarden zorgen voor een bijzondere sfeer. Geniet van de dodaars en het knoopkruid, ga op een bankje zitten en laat het geheel op je inwerken.

IVN Amstelveen heeft een wandeling met toelichting beschreven. De lengte is ongeveer 2 km. Omdat de wandeling grotendeels over ongelijke, soms modderige paden loopt is hij minder geschikt voor kinderwagen, rollator of rolstoel.

Je vindt de wandeling op de website van IVN Amstelveen.

Accepteer cookies

Het Schinkelbos is aangelegd in het jaar 1999. Dit stukje polder werd ongebouwd tot een stukje bos, ter compensatie voor de Vietnamweide die plaats moest maken voor een nieuw tennispark in 1994. Het gebied wordt steeds leuker, en geeft een aardig beeld van hoe het Amsterdamse Bos er in haar beginjaren moet hebben uitgezien.

Foto knoopkruid:  TheOtherKev via Pixabay