Wat wij doen

Stel je voor dat iedereen de keuze maakt om een positieve voetafdruk op deze aarde achter te laten

Dat zou toch fantastisch zijn. IVN Natuur in Amsterdam wilt daar een bijdrage aan leveren. Hier lees je wat  onze missie is en wat wij hiervoor doen.

De liefde voor de natuur verbindt ons

De leden van IVN Amsterdam zijn allemaal natuurliefhebbers die het belangrijk vinden dat mensen zich verbonden voelen met de natuur, en begrijpen dat we niet zonder de natuur kunnen. Als vereniging geloven we dat het overdragen van kennis (educatie) en liefde voor de natuur de beste manier is om verbinding en enthousiasme te creëren.

Natuurlijk moeten we de natuur- en klimaatcrisis serieus nemen, maar wij denken dat we het meeste kunnen bereiken met positiviteit en focus op wat wél kan. Alle kleine initiatieven en bijdragen kunnen samen een grote positieve impact maken!

Vlinder op een bloem

Wat wij doen

Kennis uit een boek is leerzaam en belangrijk, maar de natuur ingaan en beleven maakt iets los bij mensen. Door te kijken, te ruiken, te voelen en dat te delen met anderen, komen hoofd, hart en handen bij elkaar.

IVN Amsterdam heeft daarom een divers aanbod aan activiteiten om jou te helpen de natuur te beleven:

Niet actiegericht, wel actief

IVN Amsterdam is overigens geen actiegroep, zoals milieudefensie. We gaan dus niet de straat op om te demonstreren tegen beleid. In plaats daarvan gaan we het gesprek aan en voeren we inhoudelijke en wetenschappelijke kennis aan. We zijn dus geen actiegroep, maar wel een actieve groep. Dat doen we door onze handen uit de mouwen te steken bij natuurwerkdagen, bij het aanplanten van (voedsel)bossen en tuiny & tiny forests. Hier leggen we uit dat er veel gif wordt gebruikt in de landbouw, fruit- en bloementeelt, en helpen Amsterdam gifvrij en biologisch te worden. Zo laten we mensen zien dat het anders kan.