Overig

Kijktips natuurprogramma’s en films

Amsterdam 19 maart 2024

Ook dit jaar zijn er weer veel verschillende mooie en leerzame natuurfilms en documentaires te zien in de bioscoop en op tv. We zetten drie leuke kijktips voor je op een rij om te leren en te genieten van de natuur dichtbij en ver weg.

My garden of a thousand bees

”Martin Dohrn, de geprezen wildlife filmmaker uit Bristol, besluit tijdens de lockdown in coronatijd alle bijensoorten in zijn kleine stadstuintje te filmen met zijn specialistische apparatuur. Hij nadert met zijn geduldige aanpak de beestjes zo dichtbij en grondig, dat hij meer dan zestig soorten kan vastleggen en zelfs individuen kan onderscheiden: van de grootste hommels tot schaarbijen ter grootte van een mug. Ze vechten om hun territorium, houden elkaar voor de gek en bouwen hun nestjes. Hij legt hun leven vast op een niveau zoals niet eerder te zien was.”

Bekijk hier de eerste aflevering op NPO.

Naturally Immersive in Eye Amsterdam

Zet een VR-bril op en stap in een wereld waar je de wereld ziet zoals je haar nog nooit hebt gezien. Van 14 maart tot 14 mei is in Eye Amsterdam het virtual reality programma Naturally immersive te zien, waarin de grenzen van tijd, ruimte, realiteit en verbeelding verdwijnen. Zo kun je 350 miljoen jaar terug in de tijd meereizen met David Attenborough en oog in oog staan met de eerste dieren op aarde, of naar het lied van een uitgestorven vogel luisteren terwijl je door het oudste regenwoud ter wereld wandelt dat voor je ogen verandert.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Vogels kun je niet melken

”Hoe zorg je goed voor de grutto en zorg je tegelijkertijd dat je als boer nog een goede boterham verdient? Deze vraag staat centraal in de nieuwe documentaire Vogels kun je niet melken, die sinds 29 februari te zien is in verschillende filmhuizen in Nederland”. Bekijk hieronder de trailer.

Ontdek meer over

Deel deze pagina