IVN natuur in Amsterdam
Kind & Natuur
donderdag14mrt2019

Peuters in het Wild tot en met 17 juli

Zijn jouw peuters kasplantjes? Stuur ze het bos in... In het Amsterdamse Bos kunnen ze klimmen, in plassen stampen en rennen. De Boswinkel organiseert tot en met 17 juli, iedere woensdag Peuters in het Wild. Buiten spelen onder natuurdeskundige begeleiding, daarna binnen opwarmen
bij een echte houtkachel, met een mooi verhaal. Of spelletje.
Papa en mama mogen mee.

Natuurlijk organiseert de Boswinkel dit jaar veel meer bijzondere evenementen en activiteiten. Het Amsterdamse Bos verveelt nooit!

Forest Kindergartens in Denemarken

Dik ingepakte kleine kinderen die hoog in bomen klimmen, steentjes gooien in een meer, spetteren en spatten door nat mos en over modderige paadjes: In Denemarken is het een bekend gezicht. Deze 'buitenkinderen' bezoeken een Forest Kindergarten: uitdagende kinderopvang in de wilde natuur.

Het fenomeen Forest Kindergartens begon in Denemarken in de jaren vijftig. Groepen ouders en voorschoolse opvang besloten om kinderen meer buiten te laten zijn. Dit om hun kroost weerbaarder te maken door hen veel tijd door te laten brengen in ruige natuur, in weer en wind. In lege gebieden met bossen, modderpaden, boomstronken en open watertjes. Hier leren de kinderen hun eigen grenzen te ontdekken en niet bang te zijn om zich een builtje te vallen. Bekijk het filmpje!