IVN natuur in Amsterdam
Overig
zondag10nov2019

Crowdfunding: Natuureducatie voor kinderen in Suriname

Wanneer je aan Suriname denkt, denk je aan prachtige ongerepte natuur! Door Surinaamse kinderen bewust te maken van dit natuurlijk kapitaal kunnen ze dit (later) duurzaam gaan benutten. Voorbeelden zijn natuurinclusieve landbouw, bosbouw en toerisme. Met een beproefd educatieprogramma van IVN, vertaald naar de Surinaamse situatie, willen we honderden kinderen natuur en duurzaamheid op een inspirerende, leerzame  en positieve wijze laten beleven. Ook ouders en organisaties worden betrokken waarbij ze tools kunnen ontwikkelen voor duurzaam handelen en ondernemen.

Het educatieprogramma (educatieboxen, informatiemateriaal, trainingen en begeleiding) zal samen met een Surinaamse organisatie, Stichting Projecten, worden ontwikkeld en uitgevoerd. Er is een budget van €5.500 nodig; hiervoor is deze crowdfunding actie opgezet. De beroepsorganisatie IVN zal €1.000 doneren en de vrijwilligersafdeling IVN Amsterdam heeft al €500 gedoneerd. We hopen van harte dat andere organisaties en particulieren ook willen doneren. Bij een donatie vanaf €500 wordt als tegenprestatie een workshop over natuureducatie voor kinderen (met foto’s, ervaringen en bevindingen uit Suriname) aangeboden. Andere tegenprestaties zijn een digitale fotocollage (vanaf €25) en een exclusief fotoboek (vanaf €100).

Voor meer info en doneren ga je naar de actie Natuureducatie voor kinderen in Suriname op de website van de 1%Club. 

Paul de Dooij (voorzitter van IVN Amsterdam) is initiator van het crowdfunding project: Als zoon van een boswachter weet ik maar al te goed hoe belangrijk contact met de natuur is. Als kind leerde ik spelenderwijs hoe leuk, interessant en belangrijk de natuur is. Suriname heeft een prachtig natuurlijk kapitaal maar heeft ook te kampen met urgente bedreigingen (o.a. milieuvervuiling, klimaatverandering en ontbossing). Door Surinaamse kinderen hier op een positieve manier bewust van te maken kunnen zij opgroeien tot een toekomstbestendige, duurzame generatie. Persoonlijk is mijn droom om over een aantal jaar naar Suriname te verhuizen en mijn enthousiasme en fascinatie voor natuur en duurzaamheid daar zo veel mogelijk over te brengen. Dit project zou daar een mooi begin van kunnen zijn!’