IVN natuur in Amsterdam
Landschap
donderdag26apr2018

Amstellanddag op 3 juni

amstellanddagZondag 3 juni organiseert Stichting Beschermers Amstelland voor de 12e keer de Amstellanddag. Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit waardevolle eeuwenoude natuur- en cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich  doorheen slingert en te laten zien hoe belangrijk het is om deze groene long te beschermen.

Op 3 juni openen deuren zich en worden gasten op meer dan 50 locaties hartelijk ontvangen. Natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt is te zien en te beleven. Nieuw dit jaar is dat je bij KNGF Geleidehonden kunt ervaren hoe het is om met een geleidehond te lopen. Ook nieuw dit jaar, is dat je met het Streekproducten Kratje producten kunt verzamelen met het kersverse AMSTELGOED keurmerk.amstellanddag

De officiële opening vindt om 10:00 uur plaats op de buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk 55, met zang van het Weespertrekvaart Mannenkoor en dans door de jeugdballetgroep uit Ouderkerk. De gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland de heer Tekin zal de opening verrichten.

Houd de website en de Facebook pagina van Stichting Beschermers Amstelland in de gaten voor een up-to-date programma. Hier kun je vast een flyer downloaden met een overzicht van alle locaties.

De beste manier om van Amstelland te genieten is per fiets. De pontjes varen de hele dag op de Amstellanddag.

De Stichting Beschermers Amstelland zet zich samen met 16 andere organisaties in voor duurzaam beheer van het gebied en voor bescherming tegen verstedelijking. Wil je ook een bijdrage leveren? Word dan beschermer of vrijwilliger.

Foto: Shirley de Jong, CC BY-NC 2.0