IVN natuur in Amsterdam
Duurzaamheid
woensdag24aug2022

6 september: Duurzame Dinsdag (Prinsjesdag)

Op 6 september is de 24e editie van Duurzame Dinsdag. Elk jaar wordt op de eerste dinsdag van september de Duurzame Dinsdag koffer, vol met duurzame initiatieven van particulieren, bedrijven, jong en oud, aangeboden aan het kabinet. Ook is er een duurzame troonrede en worden er duurzame lintjes uitgereikt. Een duurzame Prinsjesdag dus!

IVN Natuurprijs

Uiteraard kunnen prijzen voor de beste duurzame én groene ideeën niet ontbreken! Op 6 september worden zes themaprijzen én een algemene Duurzame Dinsdag prijs uitgereikt. Met de IVN Natuurprijs zet IVN Natuureducatie de natuur volop in de spotlights én krijgen groene iniatieven die de mens dichterbij de natuur een podium. 

De genomineerden voor IVN Natuurprijs 2022 zijn …

Struikroven, Eindhoven
Elk jaar gaan er honderden voetbalvelden aan bestaande planten en struiken verloren, omdat het moet wijken voor sloop of renovatie van woonwijken. Struikroven redt het groen uit voor-en achtertuinen en geeft het een nieuwe bestemming. Dit doen ze samen met bewoners uit de buurt in opdracht van woningcorporaties, projectontwikkelaars of gemeenten.

Rechten voor de Natuur, Amsterdam
In steeds meer landen wordt de natuur erkend als rechtspersoon. Het toekennen van eigen rechten helpt bij het beschermen van natuur, voor huidige en toekomstige generaties. Rechten voor de Natuur geeft advies aan overheden, bedrijven en organisaties. Zo wordt in Nederland opgeroepen eigen rechten te geven onder andere het Waddengebied en de Maas.

Forest Fitness, Rucphen
Veel bossen en bosjes in Rucphen kenmerken zich voornamelijk door monoculturen met dennen, sparren of eiken. Daarom is de natuurwerkgroep Rucphen gestart met Forest Fitness. Het doel is om de bossen weer fitter en weerbaar te maken. Zo worden er andere boom- en struiksoorten gepland die de verzuring van de bodem tegengaan.

Naar de site van Duurzame Dinsdag