IVN natuur in Amsterdam
Natuur in de Buurt
dinsdag18okt2022

4 & 5 november Natuurwerkdag

Veel mensen willen graag actief iets doen voor de natuur. Maar het kan lastig zijn om uit te zoeken wat je precies wilt en waar te beginnen. De Natuurwerkdag is een prima kans om mee te helpen en vrijwillig allerlei klussen in de natuur te doen.

LandschapNL organiseert, in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties, jaarlijks de Natuurwerkdag om jong en oud kennis te laten maken met het actief herstellen en behouden van de natuur. Op meer dan 500 locaties in het hele land zetten duizenden vrijwilligers zich in op deze dag.

Op de natuurwerkdag wordt er geholpen met kleine onderhoudswerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan paden schoonmaken, snoeien, knotten, bloembollen planten en zagen. Verder wordt er aandacht besteed aan diversiteit en het aantrekkelijk maken voor dieren. Denk aan het bouwen van insectenhotels en vogelhuisjes. Er is voor ieder wat wils. Ook kinderen kunnen actief meedoen. Maak kennis met vrijwilligerswerk in de natuur en draag zo een steentje bij.

Je hoeft zeker geen ervaring te hebben. Het belangrijkste is dat je passie hebt voor natuur en je handen uit de mouwen wil steken voor natuur in je eigen omgeving. In en om Amsterdam is ook genoeg te doen. Kijk op de website voor meer informatie en zoek een klus in Amsterdam.