IVN Apeldoorn
Kind & Natuur
zondag30okt2022

Samenwerking IVN Apeldoorn-Bekenstichting- Ruitersmolen

Sinds begin dit jaar wordt de samenwerking tussen Bekenstichting, IVN Apeldoorn en Ruitersmolen steeds concreter in de vorm van een educatief programma voor de bovenbouw van het basisonderwijs.

Binnen het project  ‘De Kracht van stromend water, over sprengenbeken en vroege industrie op de Veluwe’ staat de erfgoedkant van omgevingsonderwijs centraal. De leerlingen leren in, van en over hun eigen leefomgeving. De lessen richten zich op het landschap, speciale natuur en de functies van watermolens. Essentieel onderdeel is de excursie waarbij die thema’s op actieve wijze aan bod komen.

De Bekenstichting heeft het programma met keuze modules ontwikkeld, incl. een introductieles en verwerkingsles op school. 
e pilotles die op 23 september 2022 werd uitgevoerd bij Ruitersmolen in Beekbergen met groep 7 van Obs Beekbergen was succesvol en gaf handvaten voor het vervolg. Aan die les werkten IVN gidsen mee.
e bedoeling is het programma vanaf voorjaar 2023 te promoten en aan te bieden bij het onderwijs via onder meer de websites ‘Uit de Tijd’ en ‘Natuurwijzer Apeldoorn’.

Meer informatie bij: Marieke Sprey, e-mail: sprey.marieke@gmail.com