Verslag Kromme Rijn kano clean-up Landschap

Verslag Kromme Rijn kano clean-up

Heuvelrug en Kromme Rijn 15 september 2021

Op zondagmiddag 12 september 2021 verzamelen we met z’n 13’en bij Kanoverhuur Rijnstroom om deel te nemen aan ontdekmaand Schone Rivieren waarbij we dit keer een wel heel bijzondere IVN activiteit gaan ondernemen. We gaan geen zwerfafval lángs de rivier opruimen, maar uit de rivier halen. We hebben een leuke groep enthousiaste deelnemers verzameld, inclusief een hond, waarmee we met kajaks te water gaan.

We varen de Kromme Rijn af van Bunnik tot aan (vlak voor) Utrecht waarbij het op het eerste gezicht, vanaf de kant, allemaal best wel schoon lijkt. Maar nu we er dichter op zitten ontdekken we toch nog aardig wat. Van blikjes tot flesjes, van teenslippers tot een weckpot, én 3 tuinstoelen. Wat opvalt zijn ook de vele tennisballen die we vinden. Er zit langs de route wel een tennisbaan, maar we vermoeden dat dit toch komt van hondenbezitters waarvan de hond waarschijnlijk niet zo enthousiast achter een bal aan te water springt… En de tennisbal blijft achter. Ook vinden we een gedumpte tas vol met kranten. Helemaal volgezogen met water is deze bijna onhandelbaar om eruit te vissen. Toch is het ons gelukt. Met de jongste deelnemer van 9, een hond, 10 volwassen deelnemers en mede-organisator Judith en ik (Laura kon er helaas niet bij zijn) bekijken we het vieze en stinkende afval.

We zijn trots dat we dit met z’n allen uit het water hebben kunnen halen, maar stiekem hoopten we dat de Kromme Rijn schoner zou zijn. Alsnog genoten van een heerlijke middag op het water, waarbij zelfs een paar ijsvogels zijn gespot!

Ontdek meer over

Deel deze pagina