Nieuwe natuurgidsen actief bij IVN Heuvelrug en Kromme Rijn

Nieuwe natuurgidsen actief bij IVN Heuvelrug en Kromme Rijn

Heuvelrug en Kromme Rijn 10 november 2021

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Beauforthuis in Austerlitz, ontvingen 22 cursisten van de IVN natuurgidsen opleiding op 6 november hun felbegeerde diploma. IVN Heuvelrug en Kromme Rijn organiseert iedere vier jaar deze uitgebreide en intensieve opleiding waarin mensen met interesse in natuur en milieu worden opgeleid tot gids. “Ik vind het leuk om mijn kennis, passie en enthousiasme voor de natuur over te brengen aan andere mensen” zo verwoordt Henrik Welp de motivatie van veel cursisten om deel te nemen aan de 1,5-jarige opleiding van IVN.

De toegenomen belangstelling voor onze groene omgeving bleek deze keer uit het ongekend hoge aantal belangstellenden; slechts een kwart hiervan kon starten in 2020 met de theorie en praktijklessen, die noodgedwongen voor een deel online plaatsvonden. “Het is mooi om te zien dat er zo’n grote interesse is voor onze natuurgidsen opleiding”, aldus docent Harry Kerver. “Natuur en milieu staan onder druk en onze gidsen kunnen een bijdrage leveren aan natuurbescherming. Mensen zullen zuiniger omgaan met natuur die ze leren kennen, bewonderen en waarderen tijdens onze excursies”.

De nieuwe gidsen staan te trappelen om publiek de gevarieerde natuur in onze regio te laten beleven. Laura Smulders geeft aan dat ze het heel leuk vindt om nu echt aan de slag te gaan voor IVN, door een excursie voor volwassenen of kinderen of een kanotocht op de Kromme Rijn met clean-up te organiseren. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen; op de website van IVN Heuvelrug en Kromme Rijn staat alles over het gevarieerde aanbod aan excursies en activiteiten.

bijgevoegde foto: de trotse nieuwe natuurgidsen van IVN Heuvelrug en Kromme Rijn

 

Deel deze pagina