Kano-/wandeltocht Kromme Rijn Landschap

Kano-/wandeltocht Kromme Rijn

Heuvelrug en Kromme Rijn 24 juli 2021

Zaterdagmiddag 10 juli hadden we voor het derde jaar een kano-wandeltocht op de kalender staan. Voor deze editie was gekozen om in twee groepen het gebied te doorkruisen; de ene helft van de deelnemers vertrok per kano en de andere helft te voet, om halverwege weer bijeen te komen en te wisselen. Dit bleek een geweldig goed plan, omdat daarmee de groepsgrootte verdubbeld kon worden én zo niemand drie uur of langer hoefde te peddelen!

De kanoërs vertrokken over de Langbroekerwetering richting Overlangbroek, om via de Melkwegwetering de Kromme Rijn op te varen. Vanaf het water heb je een geheel andere kijk op het landschap en ook de oevers bieden veel florapracht. Onderweg passeerden we enkele (lage) bruggetjes en hadden we dit keer slechts 1 maal een stuwtje als overstappunt. De wandelgroep liep voorbij kasteel Walenburg richting Overlangbroek tot kasteel Sandenburg en wat meteen opviel waren de luiken van de boerderijtjes, die correspondeerden met het kasteel waartoe ze behoorden. Onderweg was er een mooie variatie in vegetatie en bijpassende vogelzang

Bij restaurant De Jonge Graaf kwamen de twee groepen samen en na een pauze werd er gewisseld. De kanoroute terug voerde langs Cothen en via Cothergrift naar de Langbroekerwetering. De wandelaars liepen terug langs sporen van burcht Noordwijk en genoten van het zicht op verschillende fruitbomen. Deze bomen maakten niet alleen de wandeling maar ook het verhaal rond: deze bomen doen het goed op de zware rivier klei hier gebracht door de Kromme Rijn.
 

Ontdek meer over

Deel deze pagina