Landschapsonderhoud Weusthag

WERKGROEP LANDSCHAPSONDERHOUD WEUSTHAG
Het Weusthag is het groene hart van Hengelo. Dit stadspark is volop in ontwikkeling en wordt door de Hengelose burgers steeds meer gebruikt. Fietsers, wandelaars, trimmers, je komt ze in steeds grotere getale tegen.

Onze werkgroep draagt bij aan het verhogen van de natuurlijke kwaliteit van het Weusthagpark door de realisatie van delen van de Natuurvisie Weusthag. Ook wordt de werkgroep ingezet bij grotere klussen op de Heemtuin.

Elke 1e zaterdag van de maand (behalve juli en augustus) worden van 09.30-12.00u de handen uit de mouwen gestoken. Wilgen knotten, takkenrillen aanleggen, poelen schonen, natuurspeelplaatsen onderhouden, bosgedeeltes schonen en varens planten. Maaien, verschralen, zagen, snoeien, planten, bouwen en onderhouden. Op fietsafstand van het eigen huis werken in de natuur en bijdragen aan een mooier, gevarieerder en natuurlijker Weusthag. Wat wil een mens nog meer! Beleef de natuur. En bekijk eens ons fotoboek.

 

Meld je aan via landschapsonderhoud@ivnhengelo.nl. Zelf laarzen en handschoenen meenemen, voor koffie/thee wordt gezorgd.