Haaksbergen
Overig
maandag08mrt2021

Zwerfvuilactie Park Scholtenhagen

Afgelopen woensdag 3 maart heeft de zwerfvuilgroep van de IVN Haaksbergen opnieuw zwerfvuil geruimd. Na eerdere acties bij het Grintenbosch en in de omgeving van de Watermolen was dit keer park ‘’Groot Scholtenhagen’’ aan de beurt.

Door: Maria Wielens
 

Met een groep van 9 vrijwilligers werd er zwerfvuil geruimd rondom de bergingsvijver en paden, het Park Scholtenhagen en de sportvelden en aangrenzende paden. Het zorgde voor een (niet verwachte) grote opbrengst aan blik, papiertjes en stukjes plastic.

 


Na afloop was er voor de leden van
de werkgroep een leuke verrassing.
De heer B. Hesseling van
“Medikamente Die Grenze” in Haaksbergen, stelde gratis een cadeaubon beschikbaar voor de vrijwilligers.
Hij gaf aan blij te worden van zulke acties. De vrijwilligers werden hier uiteraard blij door verrast.

 

Actie ‘’Nederland Schoon’’

De volgende zwerfvuilactie wordt gehouden op zaterdag 20 maart. Dan wordt de landelijke actie ‘’Nederland Schoon’’ georganiseerd.  

De IVN groep maakt dan, samen met een aantal andere organisaties (CUP project van Tanja Lammers en de Techniekgroep van de Kappen) een zwerfvuil-ommetje in Haaksbergen. De CUP groep gaat zwerfvuil ruimen in de Haaksbergse natuur.

De IVN heeft ook de Haaksbergse basischolen opgeroepen om mee te doen aan de landelijke actie en schoolpleinen te ontdoen van zwerfvuil.

Er is ook contact van de IVN met de gemeente Haaksbergen en een bericht van de IVN is op de gemeentepagina van ‘’Rond Haaksbergen’’ gepubliceerd.