Excursie Fort de Roovere en Buitenlust

Wandelen met een IVN-gids op de Brabantse Wal

IVN Groene Zoom wandelt op zaterdag 29 juni met natuurgids George Koenders bij Fort de Roovere en landgoed Buitenlust. In deze IVN-wandeling gaan we naast de cultuurhistorische waarden ook in op de natuurwaarden. Hoe gaan natuur en cultuur hier samen?

De wandeling

De wandeling vertrekt om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Fort de Roovere aan de Ligneweg in Halsteren en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Deelname is gratis. Tip: draag geschikte schoenen voor onverharde paden.

Fort de Roovere – Landgoed Buitenlust

Fort de Roovere maakt deel uit van de West Brabantse Waterlinie. De waterlinie loopt van Steenbergen tot Bergen op Zoom en is in de 17e eeuw aangelegd. Na het opheffen van de militaire functie is Fort de Roovere een natuurgebied geworden. De oude vormen zijn nog goed in dit gevarieerde gebied te herkennen. Die variatie zorgt ook voor hoge natuurwaarden.

De wandeling gaat door het imposante fort maar ook langs de zaagtandvormige buitengracht en naar de Ster van Eggers, een verlaten buitenschans. In de bossen bij Buitenlust, langs de Schansbaan, zijn overblijfselen van de Franse stellingen weer zichtbaar gemaakt. Wil je de natuur van dit moment ervaren in dit bijzondere gebied?

 

 

Waterlinie West BrabantBrabantseWal
Forten van de West-Brabantse Waterlinie anno 1815 (topotijdreis.nl)

 

 

Excursie Fort de Roovere en Buitenlust 29 juni 2024 - 14:00
Wanneer
zaterdag 29 juni 2024 14:00
Waar
Fort de Roovere
Ligneweg 2
4661 PM Halsteren
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee
IVN Groene Zoom BrabantseWal

IVN Groene Zoom

Webmaster Groene Zoom

Ontdek meer over

Deel deze pagina