Slootjesdag waterexcursie

Tijdens de Landelijke IVN-Slootjesdagen organiseren IVN-afdelingen in het hele land activiteiten in en om slootjes. Ook IVN De Ronde Venen & Uithoorn doet hier aan mee. Deze jaarlijkse waterexcursie is een beleving voor jong én iets ouder. Doe mee en word zo Slootjesexpert!

JeugdWaterexcursie
Met deze excursie is jong en wat ouder welkom om onder begeleiding van IVN Natuurgidsen zelf te ontdekken wat er allemaal leeft in de sloot. Vissen en kikkers? Natuurlijk! Maar wat dacht je van kokerjuffers, bootsmannetjes en libellenlarven? Je zult verbaasd zijn over de soorten waterdiertjes én planten die je tegenkomt.

Deelnemers
De waterexcursie is geschikt voor (klein)kinderen van 4 tot 12 jaar en voor hun (groot) ouders/begeleiders.

Wat je gaat doen en nodig hebt
Met aanwezig schepnetje en teil ga je op zoek en ontdek je verschillende slootbewoners. Met een zoekkaart en loep(potje) ga je uitzoeken wat je hebt gevonden. Natuurlijk helpt de gids daarbij. Ook is er een waterdiertjesexpert aanwezig bij een groot aquarium om de vondst beter te bestuderen. En krijg je o.a. antwoord op de vraag wat jouw vangst nu eigenlijk zegt over de kwaliteit van het water. Zo word je dus zelf ook een echte Slootjesexpert.

SlootjesdagenBestel hier alvast jouw eigen zoekkaart.

Duur en locatie
De excursie duurt ongeveer 2,5 uur. In 2015 en 2016 vond de Slootjesdag plaats in het Wickelhofpark in Mijdrecht. Naar landelijke opgave wordt de datum, tijd en locatie elk jaar opnieuw bepaald.

Communicatie
Volg de Slootjesdagen via de activiteiten en het activiteitenboekje.

Impressie
Krijg een indruk van deze waterexcursie en bekijk onderstaande dagen.

Item Informatie
Foto Slootjesdag 2015 in beeld
Foto Slootjesdag 2016 in beeld
Item Slootjesdag Algemeen
Waterexcursie Volgens uitgestippeld jeugdplan
Activiteit Begeleiding door ervaren natuurgids van IVN
De Ronde Venen & Uithoorn. Open deelname en kosteloos, tenzij anders vermeld
Kleding/schoeisel Stem kleding af op het weer. Het gebied kan aan de slootkant wat drassig zijn. Draag dus stevige waterdichte schoenen/laarzen die vies mogen worden
Benodigdheden Naar eigen keuze eten, (warm) drinken. Heb je zelf een schepnet of loeppotje? Neem die dan mee!
Afgelasting Bij slechte weersomstandigheden of uitvallen van gidsen wordt een activiteit afgelast. Circa 1-2 uur voor aanvang staat de afgelasting op de homepagina van de afdelingswebsite

Naar Jeugd