Folderblad 3

Recepten

IVN DRVU - Eetbare planten

Pluk een half kopje dichte knoppen, was ze zorgvuldig en smoor ze op een laag vuurtje in boter. Klop 4 eieren los in 4 eetlepels melk. Zout/peper naar smaak toevoegen. Giet mengsel over de licht gesmoorde bloemkoppen. Omelet bakken en serveren met bijvoorbeeld toast en sla.

Maak een dressing van olie, azijn, zout en eventueel honing. Snipper er een sjalotje door. Voeg een snufje kerrie toe. Snij 2 koppen vogelmuur of zevenblad, hondsdraf, brandnetel, zuring of dovenetel. Meng dressing en wilde planten vlak vóór opdienen en versier met madeliefjes. Variatie met fijngesnipperde appel, geraspte wortel en fijngesneden prei.

De volgende ingrediënten zonodig zorgvuldig wassen en samenvoegen:
1 kleine krop sla, 1 bosje jonge zuringbladeren, 1/2 teentje knoflook (uitgeperst), fijngehakte gemengde tuinkruiden, zwarte peper en zout, 35 ml. olijfolie. De salade met veldzuring kan worden opgediend!

Smeer 4 sneetjes brood royaal met boter en verdeel er gewassen/ gedroogde klaverbloemen over. Druk daar met boter besmeerde sneetjes brood stevig bovenop. Snij de dubbele boterhammen diagonaal doormidden. Er ontstaan smakelijke driehoeken! Zo koel mogelijk serveren.

IVN DRVU - Eetbare planten

Op 100 gram stengels 120 gram suiker  gebruiken. Als de stengels rond de 30 cm. zijn, kun je ze afsnijden. Schil de stengels dun en snijd ze in stukken van 3 cm. Kook de stengels in 8 tot 15 minuten gaar. Giet af en laat iets water achter. Voeg suiker toe en kook dit op een  laag vuur meerdere keren op. Engelwortelstengel als gekonfijt fruit is een lekker snoepje!

Lees verder via Folderblad 4

Naar Folder Eetbare planten