Folderblad 1

Eetbare planten
Eetbare planten koop je bij de groenteman maar je komt ze ook gewoon in de natuur tegen. Samen met gidsen van IVN De Ronde Venen & Uithoorn leer je eetbare planten herkennen en welke delen voor verwerking  in de keuken geschikt zijn. Tijdens een excursie ‘eetbare planten’ vind je ze, proef je ze en met behulp van verstrekte recepten  zet je een groene ‘wilde’ stap in de keuken: bereiden en veelal caloriearm smullen maar!

PlantenwerkgroepOude Demmerikse Kade
De Oude Demmerikse Kade in Vinkeveen is zo’n plek waar je met de IVN-gids de meest gangbare kruiden bekijkt, besnuffelt en proeft. Deze kade is een restant van een begrenzing van een moerasontginningsgebied uit de middeleeuwen, ontstaan in 1000-1200. In die tijd werd deze weidse moeraswildernis, De Ronde Venen, voor de mens toegankelijk gemaakt. En nu is het nog steeds mogelijk op deze plek, zo dicht bij huis, een aanvulling op je voeding te vinden voor een gezonde groene maaltijd!

Eetbare planten-tips

Nr Tip
1 Eetbare wilde planten  vormen een aanvulling op je dieet en zijn ook nog caloriearm!
2 Pluk ‘eetbare’ planten bij voorkeur op natuurterreinen. In ieder geval niet langs de weg en bij een vuilnisbelt of vergiftigde grond!
3 Let op! Sommige planten zijn giftig en zijn dus niet eetbaar. Bijvoorbeeld de Boterbloem en de Gele lis. Dus bij twijfel altijd navragen. Informeren is eetzeker weten!
4 Trek? 
Volg je groene hart en ga met wilde eetbare planten van start!

Lees verder via Folderblad 2

Naar Folder Eetbare planten