Werkgroep Cursussen

Cursus volwassenen

Reeds halverwege de jaren zeventig draaide bij het IVN Born - Land van Swentibold de eerste groencursus.
Tijdens zo’n cursus maakt men kennis met een aantal aspecten van de natuur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een cursusboek met informatie en veel materiaal uit de natuur. Bijna elke cursus bestaat ook voor een deel uit ervaringen opdoen in de natuur. Deskundige en ervaren natuurgidsen uit onze eigen vereniging begeleiden de cursisten.

Informatie bij  Marry Duwel. (zie namenlijst)

Natuurgidsenopleiding 2020-2021
 

De gezamenlijke IVN-afdelingen Westelijke Mijnstreek starten in januari 2020 weer een opleiding tot natuurgids. U kunt daarover nadere informatie krijgen tijdens een informatieavond op 21 oktober 2019 en vooraf over een en ander ook reeds hier

Opleiding IVN-Landschapsgids 2020
 

Persbericht opleiding IVN-Landschapsgids2020
Voorlichtingsavond dinsdag 29 oktober 2019

Nieuwe handleidingen voor iedereen die met cursussen bezig is
 

Het betreft drie nieuwe korte handleidingen voor iedereen die in de IVN-afdelingen met cursussen bezig is. Ze geven vooral beginnende docenten en cursusorganisatoren houvast, maar ook ervaren krachten kunnen er handige tips uit halen.

Handleiding 1

heet Wat maakt een cursus een IVN-cursus. Hierin staan de kenmerken van een IVN-cursus. Vink af of jouw cursus er al aan voldoet!

Handleiding 2

heet Hoe organiseer ik een IVN-cursus. Hierin lees je hoe je in 24 stappen een cursus organiseert.

Handleiding 3

heet Hoe geef ik een IVN-cursus. Hierin staan didactische tips voor docenten.

De handleidingen zijn ontwikkeld door het IVN Cursushuis samen met twee DKV's en enkele docenten. Ze zijn van toepassing op alle IVN-cursussen, behalve de Natuurgidsenopleiding.

 Ze staan ook op Ons IVN in het menu Vereniging > Cursussen.