Vogelaarscontactdagen

Gezellig genieten van vogels

Eén van de belangrijkste doelen van de Algemene Vogelwerkgroep is het enthousiasmeren en samenbrengen van vogelliefhebbers. Dat gebeurt op de vogelaarscontactdagen! Ongeveer iedere maand wordt een contactdag georganiseerd naar een mooi natuurgebied. Tijdens deze dagen kunnen we volop genieten van onze hobby.
De contactdagen kennen niet de opzet van een excursie. Er wordt dus niet door één persoon kennis overgebracht aan de groep, maar de kennis wordt door alle deelnemers onderling uitgewisseld. Dit maakt de contactdagen iedere keer weer erg leerzaam. Daarnaast is voor ons gezelligheid een belangrijk ingrediënt voor een geslaagde dag. En niet te vergeten alle fantastische vogelsoorten die worden waargenomen. Zo zijn tijdens deze contactdagen in totaal al zo’n 250 vogelsoorten gezien!
De vogelaarscontactdagen zijn geschikt voor iedereen die in vogels is geïnteresseerd, ook voor beginnende vogelaars.
Aan de contactdagen zijn, behalve vergoeding van de brandstof, geen kosten verbonden. De data en bestemmingen van de contactdagen worden vermeld op de website. Wil je meer weten over de vogelaarscontactdagen? Neem dan contact op met Daan Kuiper (akuiper@solcon.nl) of Marco van Reenen (mcvanreenen@gmail.com).