‘Nacht van de Nacht’ in Barneveld weer mooi en succesvol IVN-gezinsevenement

Barneveld 20 november 2023

28 oktober 2023  BARNEVELD  ,,Gezinnen stonden in de rij’’.  In de Nacht van de Nacht werden door IVN Barneveld op landgoed Schaffelaar vele kinderen en volwassenen verwelkomd. Zaterdagavond trok het evenement in totaal rond de 350  betalende bezoekers.  Ze kregen bij de start een route in handen die hen leidde langs een 10-tal stops in het donkere Schaffelaarse bos. Het bos is normaal gesproken na zonsondergang gesloten voor bezoek. 

Bezoekers konden tijdens de schaarsverlichte route onder meer sterren kijken met grote sterrenkijkers, broodjes bakken op een vuurplaat en van IVN-natuurgidsen alles leren over paddenstoelen en het leven van diverse dieren in het schemer en de nacht;  Dieren waar extra aandacht aan werd besteed waren nachtkruipers (insecten), nachtvlinders, vleermuizen, alles wat vogels en insecten (extra) kunnen zien met behulp van UV-licht, paddenstoelen, de mol en de egel.

,,Het was een zeer geslaagde avond’’, zegt organisator Saskia van Heusden. ,,De reacties waren heel positief en de kinderen vonden het ook best een beetje spannend om met behulp van een zaklampje door het donkere bos te lopen. Volgend jaar gaan we het vast weer organiseren.’’  

Fijn dat ook de Barneveldse Krant er weer aandacht aan besteedde.

De Nacht van de Nacht is een landelijk evenement op de laatste zaterdag van oktober. De Barneveldse editie is een initiatief van IVN Barneveld, met medewerking van diverse partijen als Alstra Alteria, het Geldersch Landschap en de gemeente Barneveld.

 

 

 

Deel deze pagina