Water

Goed bezochte Slootjesdagen 7 en 10 juni

Barneveld 14 augustus 2023

Op woensdag 7 en zaterdag 10 juni hebben in totaal rond de 50 kinderen en ook diverse ouders deelgenomen aan een leuke natuuractiviteit; Zoeken naar waterbeestjes. Het weer was ideaal en ook waterdiertjes waren er genoeg. De ouders en kinderen vonden het heel leuk om dit te mogen doen en over de waternatuur te leren.

Op beide dagen waren er drie gidsen aanwezig die alledrie met een groepje van 8-9 kinderen aan de slag gingen. De schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten waren in voldoende mate aanwezig en werden volop gebruikt. De gevonden diertjes werden uitgebreid bekeken en de namen werden erbij gezocht. Verder wisten die gidsen diverse leuke weetjes over deze diertjes te vertellen. 

Onder andere werden diverse (larven van) waterkevers, larven van de eironde watertor, larven van waterjuffers en libellen gevonden, maar ook kikkervisjes die al pootjes begonnen te ontwikkelen en salamanders. Best bijzonder voor een vijver die maar een korte periode per jaar vol water staat. Twee weken later was het al niet meer mogelijk om deze excursie voor Oekraïense schoolkinderen op deze plek te herhalen. De vijver was toen al praktisch drooggevallen. 

Ook de Barneveldse Krant besteedde volop aandacht aan deze succesvolle activiteit en maakte diverse leuke foto’s die op hun website te zien zijn. 

 

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina