Zwartkop Vogels

Vogelcursus voor beginners (IVN Weert)

Asten-Someren 4 januari 2023
  • Georganiseerd door: De vogelwerkgroep van IVN Weert e.o.
  • Start: 2 maart 2023
  • Plaats: NMC De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, 6006SN Weert.
  • Voor wie: Mensen met interesse voor vogels en daar meer over willen leren.
  • Kosten: € 25 voor IVN – leden en € 50 voor overige deelnemers
  • Aanmelden: via mail vogelwerkgroep@ivnweert.nl tot
  • Contactpersoon: Gonnie Feijen

Inhoudelijke toelichting:

Het doel van de vogelcursus voor beginners is vooral op een plezierige manier kennis te maken met de vogels in onze omgeving. Je leert over de bouw en leefwijze van vogels en maakt kennis met een aantal vogelgroepen. Ook de samenhang tussen de vogels en hun leefomgeving komt aan bod. Je krijgt handreikingen die je helpen bij het herkennen van vogels. De cursus bestaat uit 6 lessen in de maanden maart, april en mei 2023; afwisselend een theorieles op donderdagavond en een buitenles op zondagochtend. De cursus wordt gegeven door leden van de vogelwerkgroep van IVN Weert e.o..

Praktische informatie:

De theorielessen worden gegeven op de donderdagen 2 maart, 6 april en 11 mei van 19.00 u. – 21.30 u. in het NMC De IJzeren Man. De buitenlessen zijn op zondag 12 maart, 8 u., 23 april 7 u. en 21 mei 6 u..

Telkens wordt een ander natuurgebied bezocht.

De kosten zijn € 25 voor IVN – leden en € 50 euro voor niet-leden. Daarbij zijn inbegrepen een minigids Vogels van Nederland en België en koffie/thee tijdens de theorielessen. In de leskosten voor niet-leden is een jaar gratis lidmaatschap van IVN afdeling Weert en omstreken inbegrepen. Tijdens en na de cursus kan men deelnemen aan de activiteiten van de vogelwerkgroep. Het maximum aantal deelnemers is 24 personen. Vol = vol!

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de cursus door een mailtje naar vogelwerkgroep@ivnweert.nl.

Ga voor meer informatie naar: www.ivn.nl/afdeling/weert-eo

Ontdek meer over

Deel deze pagina