Slootjesdagen

Schepnetjes in de aanslag, de IVN Slootjesdagen komen eraan…!

Wil je weten hoe een kokerjuffer overleeft in een sloot vol vijanden? En hoe een bootsmannetje aan zijn voedsel komt? Waarom een schaatsenrijder kan schaatsen? Of gewoon welke beestjes er allemaal leven in het water. Noteer dan de IVN Slootjesdagen op zaterdag 15 juni 2024 dan alvast in je agenda. Tijdens de Slootjesdagen organiseren IVN-afdelingen in het hele land activiteiten in en om slootjes. Bezoek samen met je (klein)kinderen de IVN Slootjesdagen en ontdek zelf wat er allemaal in een doodgewone sloot of in dit geval de plaatselijke visvijver gebeurt.

Het IVN Asten-Someren geeft van 10.00-12.00 uur een waterexcursie aan de kleine vijver aan de Gezandebaan te Asten-Heusden. (Google-coördinaten 51.360883, 5.768552). De locatie bevindt zich (vanaf Heusden) aan het zandpad, direct na camping de Peelpoort. De activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met visvereniging Ons Genoegen.

Er kan daar met schepnetjes bekeken worden wat er zoal in het water leeft, met opzoekkaarten kan dan bekeken worden wat je gevangen hebt.

De visvereniging heeft enkele hengeltjes ter beschikking, waarmee kleine visjes gevangen kunnen worden. Bij helder en zonnig weer kun je misschien wel enkele kanjers van karpers zien zwemmen !!

Jeugd IVN 15 juni 2024 - 10:00
Wanneer
zaterdag 15 juni 2024
10:00 tot 12:00
Waar
Visvijver de Witte Bergen
Gezandebaan
5725 TM Asten-Heusden
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Mevrouw A. Heesakkers

Coördinator Jeugd-IVN Asten-Someren

Ontdek meer over

Deel deze pagina