Open avond: De invloed van droogte op flora en fauna

Iedere laatste donderdag is onze maandelijkse open avond. Een avond die in het teken staat van een interessant en vaak actueel onderwerp over de natuur. Deze avonden zijn toegankelijk voor leden en andere geïnteresseerden.

Ditmaal is het de beurt aan Plonie de Baar. Zij zal u meenemen in zijn verhaal over de invloed van droogte op het waterleven.

Ons verenigingsgebouw is open vanaf 19.30 uur. Je kunt dan onder het genot van een bakkie en een koekje met elkaar bijpraten. Voor de consumpties vragen wij een beperkte bijdrage van 1 euro.

De presentatie begint om 20.00 uur.

Als natuurgids weet Plonie alles over het waterleven. We weten allemaal dat het klimaat flink aan het veranderen is. Plonie heeft daar op haar manier een duidelijke uitleg aan gegeven. Uiteindelijk is de droogte, welke een van de gevolgen van klimaatverandering is, een negatieve factor. Deze ontstaat doordat regenval tijdens enkele keren per jaar in flinke hoeveelheden valt, waarna weer enkele maanden van droogte volgen. De regen wordt te snel afgevoerd, zodat er minder opgenomen wordt in de bodem. Het waterleven kan dit niet goed compenseren en lijdt daar heel sterk onder: de droge tijden zijn te lang!  Aan die tekorten wordt door de waterschappen hard gewerkt. De waterbeheerders hebben een vernattingsplan opgesteld dat over circa 5 jaar zijn resultaat dient te bereiken.

Zwemles voor Poelkikkers
Waar
IVN gebouw de Stulp
Ostaderstraat 30
5721 WC Asten
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina