Open avond: Het strobalen huis

Iedere laatste donderdag is onze maandelijkse open avond. Een avond die in het teken staat van een interessant en vaak actueel onderwerp over de natuur. Deze avonden zijn toegankelijk voor leden en andere geïnteresseerden.

Ditmaal is het de beurt aan Peter en Marleen Simons. Zij zullen u meenemen in hun verhaal over het strobalen huis.

Ons verenigingsgebouw is open vanaf 19.30 uur. Je kunt dan onder het genot van een bakkie en een koekje met elkaar bijpraten. Voor de consumpties vragen wij een beperkte bijdrage van 1 euro.

De presentatie begint om 20.00 uur.

Achtergrond

Een echt duurzame samenleving is er eentje die eeuwig kan blijven bestaan. Dat kan alleen als er geen/heel weinig grondstoffen verbruikt worden, en als er geen afval ontstaat. Dat betekent dat een duurzame maatschappij geen gebruik maakt van fossiele energie, en geen afval produceert.

In 2014 is de familie in Wijbosch gestart met de bouw van zo’n duurzame woning. Zij streven met de bouw van het huis en de inrichting van het terrein naar het bereiken van een manier van leven die gebaseerd is op kringlopen: weinig grondstoffen en weinig afval. Het huis wordt gebouwd van (afval)hout, strobalen en leem. Low-tech, energie-zuinig, onafhankelijk, zongericht, milieuvriendelijk, gifvrij en toch comfortabel!

Van de bouw wordt een blog gemaakt, welke te vinden is via deze link.

Open dag

Ook organiseren ze een open dag, op zondag 8 oktober.

Vanaf 15:00 kan je binnenlopen. Om 15:15 vertelt Peter een verhaal over de achtergrond en bouw van ons huis, onze manier van leven en een andere kijk op duurzaamheid.

Er is tot 17:00 tijd om ons huis te bekijken en vragen te stellen. Er is thee met wat lekkers, en er staat een spaarpotje voor een vrijwillige bijdrage.

Het is niet noodzakelijk om je aan te melden, maar het is wel fijn zodat we weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen. Stuur een mailtje naar info@simonstuinenboomzorg.nl of een appje naar Peter (06-47768000).

Check kort van te voren nog even de website, zodat je zeker weet dat de open dag doorgaat! Mochten we de dag moeten annuleren, dan zetten we dat op deze site.

Adres: Aakendonk 2 in Wijbosch (bij Schijndel)

NOTE: De gebruikte afbeelding is afkomstig van OnsEcohuis.blogspot.com.

Ecohuis Wijbosch
Waar
IVN gebouw de Stulp
Ostaderstraat 30
5721 WC Asten
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina